Fyll lagret med begagnade pallställ

24 augusti 2021 patrick_pettersson

Väntar du in en stor leverans måste du också ha plats för den. Har du plötsligt dubbelt så mycket varor på ditt lager är det praktiskt med pallställ, nya eller begagnade. Du får plats med flera lastpallar på höjden och det är lätt att lasta in och även utleverera med trucken.

Orsaken till att godset tillfälligt hopar sig kan vara att du säljer en säsongsvara. Du måste fylla på i tid för att möta kommande efterfrågan. Det kan också vara att du får mängdrabatt när du köper stora partier eller att du har kommit över ett konkursparti väldigt billigt och behöver massor av begagnade pallställ snabbt.

Andrahandsvärdet är stort

Kanske dina kunder inte ens ser ditt lager, och då spelar det ingen roll om ett pallställ har fått lite fläckar eller märken.Du kan skaffa dig begagnade pallställ enkelt och smidigt från ett företag som säljer dem. När du inte behöver pallställen längre säljer du dem vidare, för det är stor efterfrågan på dem.

Håll ordning enkelt på lagret

Du har allt att vinna på att ha ett välorganiserat lager, och att bara ställa in pallar hur som helst på golvet brukar vara både stökigt och ge upphov till felleveranser. Det är svårt att se hur mycket det finns av varje vara när allt är blandat. Med pallställ i långa rader har du koll på varorna och trucken får plats mellan dem för att köra och lasta.

Det är lätt att städa ett prydligt lager där alla artiklar eller varugrupper har bestämda platser, och framför allt är det lätt och enkelt att inventera. Även om du har koll via datorn, är det enkelt att gå ut på lagret och räkna hur många pallar det finns av en vara. Kunden som ringer får snabbt svar och du slipper restleveranser för att du hade gömt undan en pall.