När företaget behöver catering

04 januari 2020 jonas_olsson

Det kan finnas många tillfällen när man är i behov av företagscatering för all mat och dryck. Att själva kunna bestämma var, när och vad man vill äta och dricka kan vara tidsbesparande och smidigt och faktiskt ett sätt att spara pengar på. Detta till stor skillnad mot om man skulle lägga tid på att åka iväg och äta på en restaurang. Man kanske till och med passar på att beställa flera måltider under dagen, eller en helkväll som kanske går i lite festligare tecken. Företagscatering kan man anlita om man har viktiga möten och inte vill lämna kontoret, om man vill göra något speciellt för personalen eller om man tillfälligt har besök som man vill bjuda på mat. Det kan även vara ett smidigt sätt ifall det finns en personalmatsal men den kanske är stängd av någon anledning och man ändå vill kunna erbjuda personalen mat.

 

 

Vad är catering?

 

Catering innebär att mat, och oftast allt som hör därtill i dryck, glas, tallrikar, bestick mm, tillagas på annan plats än den serveras och allt sker i regi av ett företag som man hyr in för denna tjänst. Man kan anlita catering för frukost, lunch, middag, kvällsmåltider och allt däremellan. De kommer då till den plats som man själv valt. Det kan vara på det egna företaget, i hemmet, i en annan lokal eller utomhus.

 

Premium inom catering

 

Skillnaden mellan företagscatering och premiumcatering i Stockholm, och på andra orter, är att premium innebär att cateringfirman inte bara lagar maten och serverar den utan även kan stå för värdar, garderob, ljussättning, blommor, möbler, bar, konferencier, dj och underhållning med mera. Ett helhetskoncept med andra ord, där man slipper anlita olika aktörer utan endast har ett företag som sköter allt man önskar. Även här kan man lämna in önskemål om man vill följa ett tema eller vill ha underhållning av en speciell artist till exempel.