Vad har 3PL och C3PO gemensamt?

11 oktober 2021 Lily_Hansen

editorial

Har du hört talas om 3PL? Det låter lite som en droid i Star Wars-filmerna. Namnet “3PL” har förstås många likheter med namnet “C3PO” i termer av siffror och bokstäver. Men där slutar också likheterna. 3PL är någonting helt annat. Även om det såklart har gemensamt med C3PO att de underlättar för människorna enormt och är till väldigt god hjälp. Men 3PL står för “tredjepartslogistik” och handlar istället om förvaringslösningar.

De som jobbar med tredjepartslogistik kanske inte kan tala miljoners miljarders språk likt C3PO. Men de kan ändå vara väldigt bra att ha till hands. Speciellt för dig som behöver hjälp med förvaring. Du kanske har alldeles för mycket saker och prylar för att kunna få plats med dem i ditt eget hem eller på kontoret. Kanske har du hamnat i en osynkroniserad flytt och är mellan två bostäder eller kontor. Det är då 3PL stiger in som en räddare i nöden. Likt C3PO.

 

 

3PL i samma galax

Det är nämligen när du inte vet vad du ska göra med alla dina grejer som tredjepartslogistik fyller sitt syfte. De förvarar nämligen dina grejer åt dig. Tryggt och säkert, dessutom. De fyller den funktion du själv inte har möjlighet till. Du kan liksom inte trolla fram mer yta för att förvara dina grejer. Vilket inte ens behövs. Trollkonster är totalt överflödigt när det redan finns en lösning, och när den lösningen stavas “tredjepartslogistik”. Eller förkortas 3PL.

Så, var hittar du den här otroligt bekväma lösningen då? Inte för länge sedan i en galax långt, långt borta förhoppningsvis. Nejdå. 3PL är som sagt inte C3PO. När det gäller 3PL är det betydligt närmare. 3PL hittar du i din egen galax. På samma planet. Till och med i samma stad. Ett exempel på tredjepartslogistik finns till och med på den här länken: https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl